Herstelling van Osselveldstraat sleept al bijna 3 jaar aan door rechtszaak: “Het gerecht is traag en daar dragen wij de gevolgen van”

In Ossel bij Merchtem ligt de Osselveldstraat er al een aantal jaren slecht bij. Dat is omdat de man die in 2018 door de onafgewerkte straat reed en diepe bandensporen in het beton maakte, de kosten voor de herstelling niet wil betalen.

De chauffeur die in 2018 twee diepe bandensporen van 150 meter lang veroorzaakte in de onafgewerkte betonnen Osselveldstraat gaat in hoger beroep bij de politierechtbank van Vilvoorde. Hij wil namelijk de kosten, die zeker 50.000 euro zouden bedragen, niet betalen. “Door die betwisting moeten we, net zoals iedereen afwachten”, zegt burgemeester van Merchtem Maarten Mast (LIJST1785). “Het duurt nu al bijna drie jaar en dat is eigenlijk echt schandalig, maar dat is het gerecht. Dat loopt traag en wij dragen daar de gevolgen van.”

Gevaarlijk voor fietsers en veroorzaakt vuil voor omwonenden

Burgemeester Maarten Mast (LIJST1785)

“Er zijn nu nog steeds twee sporen in de weg. Dat is gevaarlijk voor fietsers en veroorzaakt vuil voor omwonenden, het is voor niemand prettig. We voeren wel regelmatig herstellingen door zodanig dat het berijdbaar is maar dat ook de schade duidelijk zichtbaar blijft”, besluit de burgemeester.

Er werd in 2018 reeds door voormalig schepen van Openbare Werken Paul Van Den Eynde (Open VLD) een voorzichtige raming van de kosten gevraagd. "De kosten zouden ongeveer uitkomen op een 55.000 euro. Maar dat soort werken kan je nooit volledig becijferen, dus zou de factuur nog flink kunnen oplopen", weet Van Den Eynde.

Meest gelezen