Bas De Wilde

Gevel van AZ Groeninge versierd met warme kerstboodschappen op de langste nacht van 't jaar

Op de gevel van het AZ Groeninge in Kortrijk staan vanavond en morgenavond verschillende kerstwensen en warme boodschappen geprojecteerd. Het ziekenhuis doet dat omdat het vannacht de langste nacht van het jaar is. "We willen een beetje licht in het duisternis brengen", zegt CEO Inge Buyse.

Het is vannacht de langste nacht van het jaar: de zon is heel vroeg onder gegaan en zal pas laat weer opkomen. "Om een beetje licht in het duisternis te brengen, projecteren we verschillende boodschappen op de gevel. We willen de bezoekers en ons personeel een beetje hoop en een beetje warmte schenken", vertelt Inge Buyse, CEO van het ziekenhuis. 

De boodschappen werden gekozen door het personeel. "Er zitten een aantal grappige boodschappen tussen. "Lieve God, kunt u 2020 opnieuw installeren? Er zit een virus in", bijvoorbeeld. Maar er zijn vooral veel warme boodschappen", vertelt woordvoerder Stefaan Lammertyn. 

Voorbijgangers reageren positief

De eerste bezoekers konden de projectie alvast smaken. "Ik vind het een heel mooi initiatief. Zo'n beetje goede moed is ook nodig, want het wordt moeilijk om vol te houden", zegt een vrouw. 

""Laat je hart nooit in lockdown gaan." Dat staat er nu geschreven en dat is echt waar. We moeten elkaar altijd liefde geven, dat stopt niet door corona", besluit een kindje. 

Je kan de projectie ook live meevolgen op Facebook.

Meest gelezen