foto: INBO/ANB

Wolven Noëlla en August hadden niet 4, maar 5 welpen, blijkt uit nieuwe beelden

De wolven August en Noëlla hebben geen 4, maar wel 5 welpen gehad. Dat blijkt uit beelden van wildcamera's die vorige maand pas zijn ontdekt. Intussen zijn 2 welpen doodgereden in oktober, waardoor er nog 3 in leven zouden zijn. 

"We hebben beelden waarop te zien is dat er oorspronkelijk 5 wolvenwelpen waren van Noëlla en August, en geen 4”, vertelt Jeroen Denaeghel van het Agentschap Natuur en Bos (ANB). “Op oude opnames blijkt er een sequentie te zijn waarop 7 wolven door het beeld liepen. Je ziet duidelijk de lichtjes in het donker. Er waren zonder twijfel ooit 7 wolven, waar er nu 2 van overreden zijn. Je kan nu stellen dat ze nu waarschijnlijk nog met 5 zijn.”

Er is dubbel goed nieuws, want de volwassen aangereden wolf leeft hoogstwaarschijnlijk nog.

Jeroen Denaeghel (ANB)

Voor de wolvenliefhebbers is er nog meer goed nieuws, want de volwassen wolf die begin december is aangereden in Oudsbergen zou nog in leven zijn. Jeroen Denaeghel: “We hebben een hinkende wolf in beeld gekregen die met 99% zekerheid de wolf is die begin december is aangereden. Het dier verdween toen strompelend in een bosje waar een drone nog heeft gezocht. De wolf lijkt op de beelden hersteld te zijn, hoewel het dier nog wat hinkt. Het ziet ernaar uit dat hij de klap zal overleven.”

Meest gelezen