Marnick Croes

Marnick Croes uit Blankenberge tovert zijn huis om tot ijsgrot

Ieder jaar opnieuw maakt Marnick Croes werk van de kerstversiering aan zijn gevel in de Vredelaan in Blankenberge. Hij staat ervoor bekend. Maar dit jaar ging hij zich echt wel te buiten. Hij toverde zijn huis om tot een ijsgrot met zeehonden en pinguïns. Hij heeft er 6 weken aan gewerkt.

Marnick Croes is de zaakvoerder van het Serpentarium in Blankenberge. Door corona is het Serpentarium dicht en is Marnick technisch werkloos. Maar dat betekent niet dat hij niks om handen heeft. Integendeel. Hij maakte van een nood een deugd. "Jarenlang al steek ik tijdens de kerstperiode veel tijd en moeite in de versiering van mijn huis. Het was al langer mijn droom om het ooit te versieren als een ijsgrot. Ik had daar de voorbije jaren al allerlei spullen voor gekocht. Maar het was er nog nooit van gekomen om mijn plan echt uit te voeren. Door corona had ik plots veel meer tijd. Het was het ideale moment om mijn droom waar te maken."

( Lees verder onder de foto)

Marnick Croes

Het kostte Marnick 6 weken tijd om zijn huis te versieren. Maar het resultaat mag gezien worden. De versiering zal ook langer blijven staan dan anders. "Normaal breek ik af na de feestdagen, maar gezien het vele werk en omdat het thema minder aan kerst gebonden is, denk ik dat ik het tot eind januari zal laten staan."

Marnick Croes

Meest gelezen