Themabeeld Belga

Opmerkelijk kerstgeschenk uit Nevele: geef eens een "meet & greet" met een kameel cadeau 

In Nevele, bij Deinze, kan je tijdens de kerstvakantie een "meet & greet" boeken met een kudde kamelen. "Het is de bedoeling dat mensen elkaar een origineel kerstcadeau kunnen geven", lacht Geert Sergeant van Hertenfarm Sergeant.

Wie dit jaar nog op zoek is naar een origineel kerstcadeau, kan misschien bij Hertenfarm Sergeant in Nevele terecht. Als enige particuliere kamelenkweker in België kweken en verhuren ze de dieren voornamelijk voor evenementen. "Normaal doen we een aantal processies, stoeten en feestjes", vertelt eigenaar Geert Sergeant. "Maar door de coronacrisis is dat natuurlijk niet mogelijk en moesten we even verder denken. Zo kwamen we op het idee om tijdens de kerstvakantie een "meet & greet" te organiseren, op de weide en op veilige afstand." 

Ook de dieren zullen blij zijn dat ze opnieuw mensen kunnen zien

Geert Sergeant, kamelenkweker uit Nevele

Bezoekers mogen uitgebreid foto's nemen, even samen wandelen en zelfs een ritje maken op de kamelen. "De kamelen houden ervan om bij de mensen te zijn", zegt Sergeant. " Ze zullen blij zijn dat ze opnieuw menselijk contact kunnen hebben en wij zijn blij dat we op deze manier verder kunnen." Wie een "meet & greet" wil met de kamelen, zal wel eerst een afspraak met tijdslot moeten boeken. 

kasto80

Meest gelezen