Google Street View

Nu al discussie over feestelijke heropening Grote Markt Tienen

In Tienen is er nu al discussie over het feest naar aanleiding van de heropening van de Grote Markt.  Die wordt momenteel heraangelegd, het einde van de werken is pas voorzien voor november 2021. Maar de discussie over het feest bij de heropening is nu al begonnen. 

200.000 euro. Dat bedrag heeft het stadsbestuur begroot voor de festiviteiten bij de heropening van de Grote Markt.  Een bedrag dat volgens de SP.A-oppositie totaal buiten proportie is.  

Gemeenteraadslid Nele Daenen: "Een feestje mag natuurlijk, we zijn fier dat onze markt vernieuwd zal zijn maar 200.000 euro is toch wel erg veel. We denken dat dat met een heel pak minder ook kan. Daarom vragen we aan het stadsbestuur om 100.000 euro van dat budget uit te geven aan buurtinitiatieven.  Dat zou de sociale cohesie een flinke duw in de rug kunnen geven. De huidige covid-crisis heeft ons het belang daarvan nog des te meer laten zien."

Totaalbudget

Volgens burgemeester Katrien Partyka zal dat budget gebruikt worden voor alle festiviteiten die volgend jaar tijdens de eindejaarsperiode georganiseerd zullen worden. "Er zou bijvoorbeeld ook kerstverlichting mee gekocht kunnen worden", zegt Partyka. "Natuurlijk hangt alles ook af van hoe de coronacrisis evolueert. "

Meest gelezen