Maxime Anciaux - All rights reserved

Slager uit Westkapelle moet net op drukste moment van het jaar zaak sluiten door corona

Het is zwaar balen voor Jurgen Storme van slagerij Fernand in Westkapelle, bij Knokke-Heist. Net voor kerst, de drukste periode van het jaar, raakten hij en een medewerker besmet met corona en moest het hele team in quarantaine. Gelukkig kan hij, zo goed als zeker, terug open voor oudejaar. 

Slagerij Fernand, genoemd naar de vader van Jurgen die de zaak begon, bestaat al bijna 50 jaar. Het is een goed draaiende zaak en met kerst en nieuwjaar is het vaak aanschuiven om bestellingen op te pikken. Ook dit jaar zag het er goed uit. Tot Jurgen en één van zijn medewerkers besmet bleken met corona.

"Enkele andere medewerkers die negatief testten hebben de slagerij nog een halve dag open gehouden", zegt Jurgen,  "maar dan hebben we beslist om te sluiten. Leuk is anders. We stonden net voor de drukste periode van het jaar. Mijn vrouw heeft 2 dagen nodig gehad om alle klanten die besteld hadden te contacteren. Ook via sociale media hebben we geprobeerd om de mensen te verwittigen."

Hopelijk volgende week terug open

Gelukkig lijkt het er op dat er weinig voeding verloren zal gaan. "We hebben veel gepasteuriseerd en vacuüm getrokken", zegt Jurgen, "dus die voorraad kan nog even mee. Er is ook veel solidariteit van mijn collega-slagers, die een deel van mijn producten hebben overgenomen. Donderdag wordt iedereen nu nog eens getest en hopelijk kunnen we dan zondag weer openen, op tijd voor nieuwjaar." 

Ondertussen ziekt Jurgen verder uit. "Ik mag al bij al niet klagen", zegt hij. "Ik ben wat kortademig en heb spierpijn. Niks echt ernstigs. Maar ik ben toch geschrokken van de impact die de ziekte op mijn lichaam heeft. Nu ik het zelf ervaren heb, heb ik één grote tip voor de mensen: houd jullie alstublieft aan de regels!"

Meest gelezen