Slagerij Dugardeyn

Slagerij uit Roeselare verwacht 2.000 klanten met eindejaar: "Evenementenbureau ingehuurd zodat alles veilig verloopt"

Verscheidene slagers en grote traiteurszaken bereiden zich voor op de kerst- en nieuwjaarsdrukte, die anders dan anders zal zijn in dit coronajaar. Bij slagerij Dugardeyn in Roeselare plaatsten ze zelfs grote tenten, zodat iedereen relatief comfortabel en op een coronaveilige afstand kan aanschuiven om zijn bestelling af te halen.

Zowel op kerst als op Nieuwjaar verwachten ze dit jaar zo'n 2.000 klanten bij slagerij Dugardeyn in Roeselare. Zelfs in normale omstandigheden is dat een hele onderneming, laat staan in tijden van corona. De slager huurde daarom een evenementenbureau in. 

Slagersvrouw Ann Pollentier: "Het was mijn man die op het idee kwam. De mensen uit de evenementensector hebben nu weinig om handen en hebben de ervaring om grote groepen op een vriendelijke manier te ontvangen en te stroomlijnen. Voor ons is het een grote zorg minder. Wij kunnen ons nu volop concentreren op ons werk, de bestellingen." 

Voor ons is het een zorg minder. Wij kunnen ons nu volop concentreren op ons werk, de bestellingen.

Slagersvrouw Ann Pollentier

Uiteindelijk is beslist om een grote metalen constructie voor de zaak te zetten, met zeilen, zodat de mensen in comfortabele omstandigheden kunnen wachten. "Wanneer klanten aankomen, zullen ze aangesproken worden door stewards", zegt Isabelle D'Hulster van het evenementenbureau Présence. 

"Die zullen hen dan naar de juiste ingang brengen. We hebben 3 ingangen voorzien om de mensen wat beter te spreiden." Om de gezellige kerstsfeer er in te houden; zal er buiten ook muziek zijn. “We proberen er alvast een gezellig en veilig gebeuren van te maken voor onze klanten. Het is tenslotte de leukste periode van het jaar”, vertelt uitbater Kurt nog.

Meest gelezen