Radio 2

Start als eerste een bakkerij of slagerij in deelgemeente van Poperinge en ontvang flinke subsidie

In de deelgemeenten van Poperinge zijn er nog maar weinig slagerijen, bakkerijen en superettes. De stad Poperinge hoopt daar met een stevige subsidie van 20.000 euro verandering in te brengen.

Sommige deelgemeentes van Poperinge zitten zonder bakkerij, superette of slagerij. "Die dagelijkse voorzieningen zijn nochtans heel belangrijk voor onze inwoners", zegt burgemeester Christof Dejaegher (CD&V). "Door starters een financieel duwtje in de rug te geven, hopen we hen over de streep te trekken."

Wie als eerste een slagerij, bakkerij of superette opent in een deelgemeente waar er nog geen is, krijgt een subsidie tot 30 procent van de totale kosten van de werkzaamheden, met een maximum van 20.000 euro. Dat maximumbedrag is bestemd voor handelsruimten van meer dan 200 vierkante meter. 

Wedstrijd 'Grijp je kans'

Er komt ook een vervolg op de wedstrijd 'Win je winkel'. Daarmee konden ondernemers een ruimte, geld- en een promotieprijs winnen. "Deze keer gaat de wedstrijd nog een stapje verder", zegt burgemeester Dejaegher. "Deze keer krijgt de winnaar een pand dat al veel meer afgewerkt is. Wij lanceren als stad ook een winkelconcept, waarvoor we dan een uitbater zoeken." Het pand ligt in de Gasthuisstraat, dat is één van de Poperingse winkelstraten. 

Poperinge voorziet ook een nieuw evenement dat meer volk naar het centrum moet lokken. Het wordt de vervanger van de Cyrusfeesten, die in het eerste weekend van september plaatsvonden. 

Meest gelezen