Yorick Jansens

Terreinverzorgers van OHL zijn beste van het land

Voetbalclub OH Leuven heeft de beste terreinverzorgers van het land. Dat blijkt uit het TORO Groundsmen-klassement. Liefst acht keer behaalden de terreinverzorgers van OHL vorig seizoen de maximumscore van 60 op 60 voor het onderhoud van het veld. 

Na elk van de veertien thuiswedstrijden die OH Leuven in het seizoen 2019-2020 speelde, kreeg de staat van het veld een score op 60. De Match Delegate, de hoofdcoach, de kapitein van de bezoekers en de afgevaardigde van de tv-productie bepaalden die score. Dat gebeurde aan de hand van een aantal vooraf vastgelegde criteria. Aan het einde van het seizoen krijg je dan een algemeen klassement van de 24 profploegen in ons land.

Liefst acht keer behaalden de terreinverzorgers van OHL vorig seizoen de maximumscore van 60 op 60. In totaal kregen ze 827 punten of een gemiddelde score van 59,1 op 60. Daarmee steken ze de collega’s van KRC Genk de loef af. Antwerp FC, dat de prijs won in het seizoen 2018-2019, vervolledigt het podium.

Deze prijs is een hele eer voor mij en voor mijn team
Hoofd-terreinverzorger Oli Makin

Hoofd-terreinverzorger is Engelsman Oli Makin. Samen met zijn team Luke, Kevin en Lennert, zijn ze verantwoordelijk voor het veld van Den Dreef. Ze nemen niet alleen dat grasveld onder handen, maar ook de zes oefenvelden aan de Korbeekdamstraat in Oud-Heverlee. “Deze prijs is een hele eer voor mij en voor mijn team”, zegt Oli Makin. “Zonder de hulp van mijn team en de financiële steun van King Power zou dit nooit mogelijk geweest zijn.”

Trip naar Real Madrid

“We zijn hier als club heel blij mee”, zegt woordvoerder van OHL Roel Van Olmen. “Het toont dat de energie die de mannen in hun veld steken, toch wel loont. Het is fijn dat die appreciatie er dan is. We krijgen een mooie trofee van de Pro League voor het beste terrein in 1A en 1B. En naast de erkenning krijgen de terreinverzorgers ook een trip naar Real Madrid, om daar in de leer te gaan bij de Groundsmen van Madrid. En die behoren toch tot de top van de wereld.”

Meest gelezen