Uitbaters vernielde zaak Hasselt: "We beseffen nu waaraan we ontsnapt zijn"

In Hasselt was er gisteren een gasontploffing in brasserie De Gouden Boon. Die wordt uitgebaat door Patrick Luyts en de zussen Sabine en Fabienne Mangelschots uit Beringen. Voor de uitbaters is dit boven op de coronacrisis nog eens een extra grote ramp. 

De uitbaters hebben de nacht thuis doorgebracht in hun woning in Beringen. Door de gasontploffing gisteren in hun zaak in de Minderbroedersstraat in Hasselt, zijn ze helemaal van slag: "We moeten nu afwachten, want het gebouw is niet stabiel. We kunnen dus ook niet binnen aan onze papieren. En of het gebouw nog te redden is, dat valt ook nog te bekijken", zegt Patrick. 

"We krijgen heel veel steunreacties, iedereen wil weten wat er gebeurd is en hoe ze kunnen helpen", zegt één van de zussen. "Dat is heel fijn, maar niemand kan iets doen. We hadden gehoopt hier onze carrière te kunnen afsluiten maar dat is ons blijkbaar niet gegund." ,(Lees verder onder de foto)

"We hebben het gebouw net pas gezien en we beseffen nu waaraan we ontsnapt zijn", zegt Patrick. "Misschien heeft in ons geval corona dan toch nog iets goed gebracht want als het om 14 uur in de namiddag gebeurd was, als veel mensen op staat zijn, dan was het misschien nog veel erger geweest."

Volgens de uitbaters was de communicatie met de stad Hasselt dan weer niet optimaal: "We hebben zelf contact moeten opnemen met de politie, en we hebben dan ter plekke gesproken met de brandweercommandant. Maar niemand van de stad heeft ons gecontacteerd, ook de centrummanager niet. Het zijn eigenlijk de klanten die hier wat verderop werken, die ons thuis gebeld hebben met het nieuws." 

Videospeler inladen...

Meest gelezen