Foto: Radio 2

Zele onthult universele kerststal: kerstwensen van alle geloofsgemeenschappen

De nieuwe kerststal op het Fonteinhof voor het gemeentehuis in Zele is er een voor iedereen. Burgemeester Hans Knop betrok alle geloofsgemeenschappen en de vrijzinnigen bij de opening van de moderne versie van Jozef, Maria, de os en de ezel en het kindje Jezus. "We wilden duidelijk het signaal geven dat Kerstmis van ons allemaal is, ongeacht de verschillende geloofsovertuigingen", zegt Knop.

"Kerstmis staat voor licht, vrede en samenhorigheid", zegt burgmeester Hans Knop (CD&V). "Het is een universele betekenis, die de grenzen van de verschillende levensbeschouwingen overstijgt. Daarom nodigden we de vertegenwoordigers van de Zeelse geloofsgemeenschappen en de vrijzinnige gemeenschap uit, om de nieuwe gemeentelijke kerststal officieel te openen." 

We vonden dat het tijd werd voor een eigentijdse versie van een kerststal

Hans Knop (CD&V), burgemeester van Zele

De onthulling van de nieuwe kerststal was via Facebook Live volgen. De vertegenwoordigers van de verschillende levensbeschouwingen maakten hun wensen over aan de Zelenaars. "De kerstwensen werden  naast de kerststal opgehangen, zodat elke voorbijganger de wensen kan lezen", besluit de burgemeester. "Zo tonen we dat de kerststal ons meer verbindt, dan dat het ons scheidt."

Universele kerststal in Zele, met links de kerstwensen van de verschillende geloofsgemeenschappen en vrijzinnigen.
Foto: Radio 2
kasto80

Meest gelezen