James Arthur Photography

Willy Sommers is optimistisch na bewogen jaar: “Een hele rare periode maar je moet positief blijven denken”

Voor zanger Willy Sommers, en vele anderen, was 2020 een jaar om snel te vergeten. Maar de Lennikenaar blijft optimistisch en staat naar eigen zeggen toch een beetje te trappelen om het coronavaccin te pakken te krijgen.

Met de kerstdagen in het vooruitzicht blikte Willy Sommers bij Radio 2 Vlaams-Brabant terug op een bewogen jaar. “Dit jaar zullen we kerst gewoon thuis vieren met het gezin, terwijl we andere jaren altijd met mijn mama en zus vieren. Nu wordt het gewoon thuis lekker eten maken, ik niet hoor, maar mijn vrouw kan lekker koken”, lacht de zanger.

2020, een bewogen jaar

2020 begon met een hartoperatie voor Sommers in januari, daarop volgde de uitbraak van het coronavirus en de afzegging van al zijn optredens. In oktober testte zijn gezin ook positief op het coronavirus. “Ik doe normaal toch ongeveer 200 optredens per jaar, die moesten dit jaar allemaal afgezegd worden. En dan moesten we in oktober ook nog eens in quarantaine. Dat was een heel vreemde en moeilijke periode. Wij mochten niet meer buiten dus deden de buren en mijn zus onze boodschappen.”

Ik sta toch een beetje te trappelen om een vaccin te pakken te krijgen

De zanger uit Lennik behoudt ook een positieve blik op de nabije toekomst. “De negatieve en slechte berichten raak je soms beu. Het is niet goed voor je geest en mentaliteit om steeds overladen te worden met die negatieve berichten, maar je moet positief blijven denken. Ik ben een positief mens en dus hoop ik toch dat het altijd weer goed komt.” Het vaccin zou daar voor Sommers misschien al mee kunnen helpen. “Ik ben wel een risicopatiënt dus ik sta toch een beetje te trappelen om een vaccin te pakken te krijgen eigenlijk”, zegt hij.

1000 klassiekers

Er kan voor Willy Sommers misschien nog een goed eindejaar aankomen. Vorig jaar stond hij in de 1000 klassiekers van Radio 2 op de vierde plaats met zijn nummer 'Laat de zon in je hart', dit jaar misschien nog hoger. Zelf denkt hij dat het nummer veel mensen gelukkig maakt: “In deze bizarre tijd hoor ik vaak van mensen, “Ik had een slechte dag en ineens hoor ik ‘Laat de zon in je hart’ op de radio en dan is mijn dag ineens goed geworden”, dus dat is een positieve song.”

Meest gelezen