Woonzorgcentrum in Puurs-Sint-Amands "in poleposition" voor allereerste coronavaccinatie in Vlaanderen

Woonzorgcentrum Sint-Pieter in Puurs-Sint-Amands zit in polepositie om als eerste in Vlaanderen een coronavaccin van Pfizer-BioNTech bij een van zijn bewoners te kunnen laten plaatsen. Dat meldt VTM Nieuws en bevestigt burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V) aan VRT NWS. “Het zou in ieder geval een fantastisch kerstgeschenk zijn voor onze bewoners en onze gemeente.”

Nu de Europese Commissie het licht op groen heeft gezet voor het Pfizer/BioNTech-vaccin, kunnen de coronavaccinaties ook in België beginnen. Persagentschap Belga heeft uit goede bron vernomen dat er tegelijk in woonzorgcentra in de drie verschillende gewesten en in de Duitstalige Gemeenschap zal begonnen worden met vaccineren. 

Niet toevallig zal dat in Vlaanderen naar alle waarschijnlijkheid gebeuren in een woonzorgcentrum in Puurs-Sint-Amands. In die gemeente, in een grote fabriek van Pfizer, worden sinds november immers al honderdduizenden dosissen van het coronavaccin gemaakt.

Poleposition

Het nieuws moet nog officieel bekendgemaakt worden, maar het hangt wel al in de lucht in Puurs-Sint-Amands. “Deze ochtend heeft het Agentschap Zorg en Gezondheid contact opgenomen met de directie van ons zorgbedrijf”, zegt burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V) aan VRT NWS. 

“Ik denk dat we in poleposition liggen, maar de formele beslissing moet morgen vallen. We kijken nu uit naar de definitieve beslissing. Het zou in ieder geval een fantastisch kerstgeschenk zijn voor onze bewoners en onze gemeente”, zegt de burgemeester met een slag om de arm.  

Iedereen in onze gemeente kent wel iemand die bij Pfizer werkt
Burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V)

Bij Pfizer in Puurs-Sint-Amands werken meer dan 2.500 mensen. “Dus iedereen in onze gemeente kent wel iemand die er werkt. Daarom is het goed dat het hier gebeurt, het is ook een sterk symbool. Vandaar dat we allemaal opgetogen zijn”, zegt burgemeester Van den Heuvel.  

Wie precies de allereerste coronaprik zal krijgen en wanneer dit precies zal gebeuren, is nog niet geweten. De burgemeester is er alvast gerust op dat het goed zal verlopen. “Ons zorgbedrijf is niet zo groot: het heeft in totaal 135 bewoners, verspreid over twee sites. Op de ene site zijn zo’n 90 bewoners, 45 op de andere. Ik denk dat we er klaar voor zijn.”

Videospeler inladen...

Meest gelezen