Zwangere vrouw met helikopter geëvacueerd uit Kravaalbos in Opwijk

Een zwangere vrouw moest dit weekend met een helikopter van de federale politie geëvacueerd worden uit het Kravaalbos in Opwijk.  De vrouw brak bij een val haar voet. Omdat de hulpdiesten moeilijk tot bij haar konden, werd de vrouw met een helikopter gered uit haar hachelijke situatie.  

Zaterdagmiddag kwam een zwangere vrouw ten val in het Kravaalbos in Opwijk. Daarbij brak de vrouw haar voet. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, probeerden ze de vrouw met een draagberrie naar de ambulance te brengen. Maar dat lukt moeilijk. "De weg naar de ambulance was zo slecht begaanbaar dat de ambulanciers schrik hadden om met de draagberrie uit te glijden", vertelt Fred Scrayen van de politie van Opwijk. 

Reddingsactie

Daarom werd de federale politie om bijstand gevraagd. "Zij hebben de vrouw met een helikopter uit het bos geëvacueerd en haar naar een open plek in de buurt van het bos gevlogen. Vanaf daar werd ze met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht voor verzorging." 

Meest gelezen