foto: Natuur en Bos

7 motorrijders betrapt op crossen in natuurgebied

Tijdens twee controleacties in Limburg werden door Natuurinspectie 7 motorrijders betrapt op crossen in natuurgebied. Er werd gecontroleerd in Houthalen-Helchteren en Dilsen-Stokkem. Enkele overtreders probeerden daarbij te vluchten.

Op een zondag in november in Houthalen-Helchteren en op een zaterdag in december in Dilsen-Stokkem werd door Natuurinspectie - samen met boswachters en bijzondere veldwachters - gecontroleerd op wildcrossen, in een gebied waar dat niet mag. De crossers verstoorden er de fauna en flora, en ze zorgden ook voor overlast bij wandelaars. 7 wildcrossers werden geverbaliseerd en 6 motorfietsen werden in beslag genomen. Enkele motorcrossers gedroegen zich agressief en roekeloos tijdens de controle en wilden wegvluchten.

Fuik

Het is niet eenvoudig om overtreders te betrappen. Vroeger negeerden crossers regelmatig de stoptekens en reden ze weg. Daarom is er nu een gezamenlijke aanpak van het parket, de politie en de natuurinspectie. Daarbij worden ook hulpmiddelen ingezet. De crossers komen in een soort opvangtrechter - een fuik - terecht waaruit ze niet kunnen ontsnappen. 

Meest gelezen