Belga

Blije bewoners in woonzorgcentrum Puurs-Sint-Amands: "Ik krijg als eerste het vaccin"

De bewoners van woonzorgcentrum Sint-Pieter in Puurs-Sint-Amands krijgen volgende maandag als eerste het coronavaccin van Pfizer. Het vaccin wordt bij Pfizer in Puurs gemaakt en wordt daardoor ook niet toevallig als eerste uitgedeeld aan de bewoners van het woonzorgcentrum daar. "De bewoners zijn echt ontzettend tevreden", vertelt pastoor Verheyden aan Radio 2 Antwerpen. 

Maandagmiddag zette de Europese Commissie het licht op groen voor de vaccins van Pfizer/BioNtech. En de eerste vaccins zijn dus voor de bewoners van het woonzorgcentrum Sint-Pieter. Pastoor Verheyden, de mis doet in het centrum heeft vooral blije reacties gehoord. "Ze zijn ontzettend blij, want ze zijn ervan overtuigd dat het wat meer kleur in hun leven gaat brengen", klinkt het.

De eenzaamheid is onbeschrijfelijk. Het vaccin gaat weer kleur brengen in hun leven 

Pastoor Verheyden

Door het coronavirus mag er in woonzorgcentra maar beperkt bezoek komen. "De bewoners zien echt af. Ze zitten elke dag helemaal alleen op hun kamer. De eenzaamheid is onbeschrijfelijk", zegt de pastoor. "Het vaccin is voor hen een lichtpuntje."

De eerste man met het vaccin

De pastoor had ook de eer om de bewoner te ontmoeten die als eerste ingeënt zal worden. "De bewoners zijn heel fier. De eerste persoon die ingeënt zal worden is Jos Hermans, een man van 96 jaar. Hij riep naar mij: "Moet je nu wat weten? Ik krijg als eerste het vaccin!" De mensen zijn dus echt wel super blij."

"In onze keuze voor de bewoner die als eerste het vaccin zou krijgen, hebben we ons gebaseerd op iemand die al een zestal jaar bij ons woont", zegt directeur Fred Rogier. "Hij is onze oudste bewoner. Hij heeft altijd zeer strikt alle maatregelen opgevolgd, is heel de periode coronavrij gebleven, hij waakte er zelf mee over dat zijn gezondheid gegarandeerd bleef. En hij staat ook helemaal achter het vaccin." 

De bewoners zingen en bidden goed mee

Pastoor Verheyden verzorgt de mis in het centrum. "Ik heb nu drie diensten gedaan omwille van de feestdagen. Ze zingen en bidden heel goed mee. Ook de mis is voor hen een lichtpuntje", klinkt het. 

Ik ga mij zeker laten inenten. We moeten het goede voorbeeld geven

Pastoor Verheyden

Ook de pastoor zal zich laten inenten. "Als ze het vaccin aanbieden, ga ik mij zeker laten inenten. Wij moeten ten slotte het voorbeeld geven."

Meest gelezen