Radio 2

Brand in Blankenbergs appartement  wellicht aangestoken door onderbuur

De zware brand van gisterennacht in een appartementsgebouw in Blankenberge is waarschijnlijk aangestoken door de onderbuur. De man wordt verdacht van schuldig verzuim en is aangehouden door de onderzoeksrechter. 5 mensen, onder wie 3 kinderen, werden overgebracht naar het ziekenhuis. Moeder en kinderen stellen het ondertussen beter, de vader wordt in een kunstmatige coma gehouden.

In de nacht van zondag op maandag brak er een zware brand uit in een appartementsgebouw in de Koning Albert I-laan in Blankenberge. Daar woonde een gezin met 3 kinderen. Nu blijkt dat de brand waarschijnlijk is aangestoken door hun onderbuur. 

Het kleine appartementgebouw is recent verkocht en alle bewoners hadden een brief gekregen dat ze binnen de 6 maanden hun appartement moeten verlaten. Daar was de onderbuur van het gezin razend over en in de nacht van de brand heeft hij zijn spullen gepakt en is hij vertrokken. 

Ondertussen is hij opgepakt en hij wordt verdacht van schuldig verzuim. Dat betekent dat hij de slachtoffers van die brand bewust niet geholpen zou hebben, ook al wist hij hoe gevaarlijk de situatie was. De man is aangehouden door de onderzoeksrechter. De 66-jarige man is bekend bij de politie voor andere feiten. 

Meest gelezen