Brand in hoogste woontoren van Mol: veel rook, geen gewonden

In een appartementsgebouw in de Europawijk in Mol, het hoogste van de gemeente, is vanmiddag brand uitgebroken. Enkele tientallen bewoners werden een tijdje geëvacueerd. De brand brak uit nadat een bewoner een pot op het vuur uit het oog verloren was. Niemand raakte gewond. 

De brandweer rukte massaal uit toen bleek dat er brandalarm was in de hoogste woontoren van Mol. Er wonen zo'n 70 mensen. Een bewoner was een pot op het vuur vergeten en daardoor brak er brand uit. Die veroorzaakte vooral veel rook.

Ongeveer de helft van de bewoners was thuis en werd uit voorzorg geëvacueerd. Niemand raakte gewond. 

Na ongeveer een uur konden alle bewoners opnieuw naar binnen.  De schade in het appartement waar de brand ontstond, bleef volgens de brandweer beperkt.  

Meest gelezen