Brugge lanceert Tinder voor leegstaande panden

Brugge gaat als eerste stad in Vlaanderen de applicatie "Space Tinder" gebruiken. Het is niet de bedoeling om alleenstaande Bruggelingen aan elkaar te koppelen, wel om ondernemers te koppelen aan een handelspand dat bij hen past. Brugge wil zo de leegstand in de stad meten en aanpakken.

Wie op zoek is naar een lief, kan op Tinder swipen tussen verschillende personen. Maar binnenkort kan je ook aan het swipen wanneer je op zoek bent naar een winkelruimte of horecapand in Brugge, want de stad ontwikkelt momenteel een speciale app. “Het zal Space Tinder heten. De naam zegt het zelf: het wordt een app zoals Tinder, maar dan voor lege ruimtes in onze binnenstad. We willen vraag en aanbod beter gaan matchen”, verduidelijkt schepen van ondernemen Pablo Annys (SP.A). 

Meer leegstand door corona

Met Space Tinder wil de stad meer inzicht krijgen in de leegstand en tegelijk ook de eigenaars van leegstaande panden stimuleren om hun pand in de kijker te zetten. Niettegenstaande dat de leegstand in Brugge eigenlijk nog meevalt, volgens Annys: “We hebben nog altijd de laagste leegstand van alle centrumsteden. Maar de leegstand stijgt wel. En door de coronacrisis zal dat enkel maar toenemen." 

De applicatie zou over een 6-tal maanden klaar moeten zijn.

Meest gelezen