Radio 2

Brussel baadt in licht tijdens langste nacht

Afgelopen nacht was de langste van het jaar. Maar dat hebben de Brusselaars opgelost door volop lichtjes voor het raam te hangen. Zowel scholen, winkels, verenigingen als buurtbewoners vormden ramen, tuintjes, balkons  en etalages om tot echte kunstwerken. De gemeente Molenbeek maakte daarvoor speciaal een brochure met 15 tips. 

De kortste dag van het jaar duurde gisteren exact 7 uur, 56 minuten en 20 seconden. Dat betekent dat we ook de langste nacht van het jaar moesten doorkomen. Maar dat hebben ze in Brussel met héél véél licht gedaan. De gemeente Molenbeek had een oproep gelanceerd aan alle Brusselaars, winkels, scholen en verenigingen om hun ramen en etalages met licht te versieren. En dat hebben ze volop gedaan. Zoals buurtbewoner Marc Boutsen: “Mijn partner en ik konden niet wachten om mee te doen. We hebben heel het raam versierd met aluminiumfolie. Zo hebben we alles verknipt en het raam wat vochtig gemaakt zodat het blijft plakken. Dat was één van de 15 tips die in de infobrochure van de gemeente Molenbeek stond.”

Het lijkt wel het jaarlijkse lichtfestival van Brussel!

Het lichtspektakel in de huizen was niet alleen gezellig voor de inwoners zelf, maar ook voorbijgangers. Die reageren enthousiast op de feestelijk verlichte stad. "Het is zo fijn als je van school komt in het donker, dat er dan zo'n mooie lichtjes zijn. Dat maakt de wandeling veel fijner" zeggen drie schoolmeisjes. Twee jongens staan hen bij: "Het is dan niet het lichtfestival maar het heeft er veel van weg. Het geeft veel sfeer aan de stad." “Wij vinden de felle kleuren erg mooi”, vertellen twee kinderen die voorbij komen. “Het fleurt mij helemaal op”, zegt een man terwijl hij de ramen verder bewondert. 

Zin gekregen om ook je raam, balkon, terras of tuin te versieren met lichtjes? Op de website van de gemeente Molenbeek vind je heel wat tips

Radio 2

Meest gelezen