Facebook Tony Vermeire

Burgemeester Lievegem roept op om digitale nieuwjaarsbrief te maken en geeft zelf goede voorbeeld: "Ik geef me uit als liefste kapoen van de gemeente" 

Burgemeester Tony Vermeire (CD&V) wil het aantal coronabesmettingen in Lievegem op nul houden en roept inwoners op om geen fysieke nieuwjaarswensen over te maken maar in de plaats met een digitale nieuwjaarsbrief te komen. Hij geeft zelf alvast het goede voorbeeld. Bekijk hier zijn video.

Burgemeester Tony Vermeire wil koste wat het kost het aantal coronabesmettingen in zijn gemeente beperken en vraagt de inwoners om tijdens de feestdagen zeker geen onnodige contacten te hebben. "We zitten nu op nul besmettingen, dat is het mooiste kerstcadeau dat mijn inwoners me konden geven. Ik hoop dat ze het volhouden." 

De traditie in ere houden én creatief zijn kan met een digitale nieuwjaarsbrief 

Tony Vermeire (CD&V), burgemeester Lievegem

Vermeire vraagt iedereen dan ook om zeker geen nieuwjaarsbrieven te gaan uitwisselen op echte ontmoetingen. "Er komen vaak generaties bij elkaar, het is echt een heel slecht idee om dat te doen", klinkt het. Hij komt meteen met een alternatief én geeft zelf ook het goede voorbeeld. "Ik vraag inwoners om digitale nieuwjaarsbrieven te maken. Dat kunnen filmpjes zijn maar het kan zeker ook creatiever. Ik heb mijn boodschap alvast ingeblikt en de wereld in gestuurd via Facebook. Er komen heel fijne reacties op." 

In zijn videonieuwsjaarsbrief zet burgemeester Vermeire enkele vrijwilligers en inwoners in de bloemetjes die tijdens de coronacrisis extra hun best hebben gedaan om de Lievegemnaren te helpen. Ook het eigen gemeentepersoneel krijgt een pluim.  "Ik hoop alvast dat veel Lievegemnaars mijn voorbeeld zullen volgen. Ik heb al wat kaartjes gekregen via de gewone post, de eerste digitale nieuwjaarsbrief moet nog in mijn mailbox binnenkomen", lacht Vermeire. 

kasto80

Meest gelezen