Videospeler inladen...

Directie De Lijn boos omdat bonden voet bij stuk houden, ook komende dagen vakbondsacties

De directie van De Lijn is er absoluut niet over te spreken dat de vakbonden voet bij stuk houden en de komende dagen verder willen staken. De directie verwijst onder meer naar het urenlange overleg van de voorbije dagen en naar de voorstellen die De Lijn op tafel heeft gelegd.

"De vakbonden zijn van elke realiteitszin ontdaan", reageert Roger Kesteloot, directeur-generaal van De Lijn. "Ze lijken echt niet door te hebben wat er in de wereld rondom ons aan het gebeuren is."

De directie van De Lijn verbaast er zich bovendien over dat het breekpunt nu opeens de wachtvergoeding voor een handvol individuele gevallen blijkt te zijn. 

"Dat vinden de vakbonden klaarblijkelijk een algemene staking waard, waarbij ze àl onze reizigers letterlijk en figuurlijk in de kou willen laten staan", benadrukt Kesteloot. "En dat terwijl we ons expliciet bereid hebben verklaard om die paar individuele gevallen te onderzoeken".

De bonden bij de Vlaamse openbare vervoersmaatschappij lieten eerder op de avond weten dat er woensdag en donderdag opnieuw vakbondsacties zijn, waardoor er hinder zal zijn voor de reizigers. 

Voelbaar

De bonden staakten vandaag en gisteren al om problemen bij de technische dienst aan te kaarten en hogere lonen te eisen. Ze hadden al gewaarschuwd dat de staking voelbaar zou zijn over heel Vlaanderen. Bovendien gaven ze geen einddatum voor de acties, die lieten ze afhangen van de reactie van de directie.

Nieuw overleg met de directie heeft geen overeenkomst opgeleverd. "Er worden stapjes gezet, maar die zijn te vrijblijvend", zegt Jo Van der Herten, secretaris van de christelijke vakbond ACV Openbare Diensten.

Meest gelezen