Radio 2

Kapsters uit Berlare uit de kleren voor de mucovereniging

Zeven kapsters van een kappersalon uit Berlare hebben een lingeriekalender gemaakt om de mucovereniging te steunen. Ze deden dat om iets zinsvols te doen tijdens de lockdown waarin de kapperszaken noodgedwongen dicht moeten blijven. De kalender is er om het goede doel te steunen én om te pleiten voor een snelle heropening van de de kapsalons. 

"De groepsfoto's hadden we al een tijdje liggen. Het gevolg van een weddenschap", legt zaakvoerster Delfine De Winter uit.  "Toen we de foto's lieten maken, was het eigenlijk niet de bedoeling ze te publiceren. Maar toen we weer moesten sluiten, zocht onze knotsgekke en overenthousiaste groep toch iets om te doen. Al snel kwam het idee van de kalender. Er was niet veel voor nodig om iedereen mee te krijgen". Elke maand toont hen in lingerie, in groep of alleen.

Het doel was snel gevonden. "De businesscoach heeft een dochtertje dat aan mucoviscidose lijdt", legt De Winter uit. Mucoviscidose of taaislijmziekte is een recessief overerfbare ziekte, waarbij slijm dat op diverse plaatsen in het lichaam wordt afgescheiden heel taai is. De opbrengst gaat volledig naar de mucovereniging. "We hopen ze een zo groot mogelijk eindejaarsgeschenk te kunnen geven."

Met deze kalenderactie willen de kapsters ook hun eigen situatie in de aandacht brengen. "We missen onze klanten! Hopelijk komt er snel een uitweg.  We kunnen coronaveilig werken." Ook de foto's werden veilig gemaakt. "Omdat we de groepsfoto's al hadden, kon iedereen afzonderlijk bij de fotograaf, op voldoende afstand."

kasto80

Meest gelezen