Minder windturbines in Antwerpen, maar toch meer elektriciteit opgewekt

Onze provincie telt dit jaar één windturbine minder in vergelijking met een jaar geleden, maar toch wordt er nu méér elektriciteit geproduceerd. In onze provincie werden zes oude windturbines afgebroken en kwamen er vijf nieuwe exemplaren bij. Die nieuwe windmolens hebben een groter vermogen en wekken dus meer elektriciteit op. "Toch is er nog altijd plaats genoeg voor meer windturbines in de provincie", zegt Bart Bode van de Vlaamse Windenergie Associatie

Ondanks dat er één windmolen minder is in Antwerpen, wordt er toch meer elektriciteit geproduceerd. "De windmolens die we vervangen, zijn 20 jaar oud. In de plaats zetten we krachtigere windturbines die tot drie keer meer elektriciteit kunnen maken", zegt Bart Bode. 

Volgens Bart Bode is er nog zeker genoeg plaats in de provincie Antwerpen voor meer windturbines. "In de Antwerpse haven is er nog heel wat plaats. Verder is het ook een mogelijkheid om langs de snelwegen windmolens te plaatsen."

Meest gelezen