Profvoetballers van Cercle Brugge betrapt op lockdownfeestje met meer dan 20 man

In de nacht van zaterdag op zondag zijn 3 spelers van Cercle Brugge betrapt op een lockdownfeestje met meer dan 20 mensen. Het was één van de spelers die het feestje organiseerde voor zijn verjaardag. "Ik ben zeer teleurgesteld", zegt voorzitter Vincent Goemaere.

De Cercle-speler die het feestje organiseerde was net 22 geworden. Hij had 21 mensen uitgenodigd bij hem thuis, waaronder 2 collega's van zijn ploeg. De politie kwam het feestje op het spoor na klachten van buren over nachtlawaai. Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) is verontwaardigd: "De vaststelling gebeurde om 01.00 uur 's nachts. Ik veronderstel dat die mensen niet van plan waren daar allemaal te blijven slapen, dus gingen ze ook nog eens het uitgaansverbod overtreden. De voorzitter van Cercle Brugge liet me al weten dat de club onderzoekt of er sancties kunnen genomen worden tegen de spelers."

Ethische boetes

De organisator van het feestje mag zich sowieso al verwachten aan een boete van 4.000 euro. De bezoekers zullen elk 750 euro moeten betalen.

"Ik ben zeer kwaad en teleurgesteld. Voetballers hebben namelijk een voorbeeldfunctie", zegt voorzitter Vincent Goemaere. "Ik zou ze als wijze van straf een week willen laten meelopen op een COVID-19-afdeling. Pas dan zullen ze beseffen dat hun gedrag niet te verantwoorden is. Daarnaast krijgen ze van de club ook een ethische boete. Normaal gezien krijgen ze een ethische premie als ze zich houden aan het huishoudelijk reglement. Maar die premie gaan ze dus moeten afgeven. Cercle Brugge zal dat geld aan een goed doel schenken."

"De spelers zijn ook al bij de technisch directeur geroepen", zegt Goemaere nog. "Ze beseffen dat hun gedrag niet door de beugel kan."

Meest gelezen