Natuurhulpcentrum

Record voor Natuurhulpcentrum in Oudsbergen: “Dit jaar al 11.000 dieren opgevangen”

Het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek kreeg dit jaar al 11.000 dieren binnen. Dat is een record in de geschiedenis van het centrum. Volgens het Natuurhulpcentrum is dat hoge cijfer te danken aan een betere naambekendheid en door de coronacrisis vertoeven we met z'n allen meer buiten en zien we ook meer gewonde dieren.

De 11.000ste patiënt was een putter, een distelvink die in beslag was genomen bij een illegale kweker. Dries Damiaens van het Natuurhulpcentrum: “Het is een heel mooi vogeltje, met een mooi rood kopje. En dat maakt ze gegeerd in het milieu. En als ze dan in beslag genomen worden, komen ze naar ons om te revalideren." Het vogeltje stelt het intussen prima en zal binnenkort worden vrijgelaten in een geschikt gebied.

"Duizelingwekkend"

Dat er dit jaar al meer dan 11.000 dieren zijn binnengebracht, dat vinden ze bij het Natuurhulpcentrum zelf ook duizelingwekkend. “De bekendheid van ons centrum groeit nog altijd, want ook mensen die op grote afstand van het Natuurhulpcentrum wonen, nemen contact met ons op", gaat Damiaens verder. "En door de coronacrisis wordt er meer gewandeld en gefietst en wordt er meer in de tuin gewerkt. En de kans dat je dan een diertje vindt, is dan ook groter. “

Meest gelezen