Slagerij in Sint-Lenaarts organiseert drive-in: "De gemeente gaat het verkeer omleiden"

Slagerij Verstappen in Sint-Lenaarts organiseert een drive-in om de drukte van de feestdagen vlot te laten verlopen. Door de vele bestellingen en de coronamaatregelen, stonden er vaak lange wachtrijen. De klanten die bestellingen hebben gedaan voor de feestdagen kunnen nu aan de achterkant van de slagerij hun bestelling ophalen. "De gemeente heeft ervoor gezorgd dat de auto's daar kunnen geraken", vertelt zaakvoerster An Goetelen. 

De feestdagen komen eraan en de laatste inkopen worden gedaan, maar dat is in deze tijden niet zo vanzelfsprekend. Doordat er maar een beperkt aantal klanten binnen mogen, moeten de andere klanten vaak wachten in de regen of in de koude. Heel wat ondernemers proberen dat wachten aangenamer te maken. Bij slagerij Verstappen kan je nu dus bij de drive-in je kerstbestellingen ophalen.

Als iedereen zijn bestelling binnen op zou halen, zou het veel te druk worden in de winkel

An Goetelen, zaakvoerster Slagerij Verstappen

De slagerij ontving zo veel bestellingen, dat ze genoodzaakt zijn om een drive-in te voorzien. "Wij hebben zo veel bestellingen binnengekregen, dat het in de winkel veel te druk zou worden. Om dat te vermijden, hebben we een drive-in geïnstalleerd. De mensen kunnen langs de achterkant van de zaak hun pakketten ophalen", zegt An.

Omleiding

Om een overvloed van verkeer te vermijden in de dorpskern, heeft de gemeente voor een omleiding gezorgd. "We zijn heel blij dat de gemeente met ons meedenkt.", vertelt An. Onze slagerij is naast het parochiecentrum. Ze gaan nu de paaltjes tussen het parochiecentrum en onze slagerij weghalen, zodat het verkeer langs daar bij de slagerij geraakt. Zo kunnen de auto's sneller bij ons geraken."

Meest gelezen