Christophe Ketels / COMPAGNIE GAGARINE

Tv-Coryfee Paula Sémer (95) heeft nog wel wat vragen, maar: "Ik laat me zeker inenten met het coronavaccin"

Voormalig omroepster, presentatrice en producer Paula Sémer (95) heeft nog wel wat vragen, maar ze is vastbesloten om zich te laten inenten met het nieuwe coronavaccin. Dat zegt ze in "De wereld vandaag" op Radio 1. Ze woont nog altijd zelfstandig en zal dus nog even moeten wachten, omdat de bewoners van woonzorgcentra eerst aan de beurt komen. Maar zodra het kan, zal ze haar huisarts vragen om haar het vaccin toe te dienen.

Paula Sémer heeft er totaal geen bezwaar tegen dat haar leeftijd op de radio vermeld wordt. Ze is 95 en ze woont nog altijd zelfstandig. Ze kan dus pas ingeënt worden met het coronavaccin nadat eerst de bewoners van woonzorgcentra aan de beurt gekomen zijn. Maar zodra het kan, zal ze haar huisdokter vragen om haar het vaccin toe te dienen. Dat vertelt ze in een gesprek met "De wereld vandaag" op Radio 1.

Beluister hier het gesprek met Paula Sémer (en lees voort onder de audio):

"Ja, ik ben heel blij dat het vaccin er is. We moeten er maar op vertrouwen dat het werkt" zegt de voormalige omroepster, presentatrice en producer van de VRT. En ze zal zich zeker ook laten inenten, maar die beslissing is er niet zomaar gekomen.

Ik heb er wel over nagedacht, maar ik ga het dus laten doen.

Paula Sémer

Sémer: "Ik heb daar wel enorm over nagedacht, omdat ik geloof in de natuurlijke weerstand in ieder mens. En ik tracht die weerstand ook aan te sterken, in de mate van het mogelijke. Met plantjes en zo, een beetje alternatief. Maar ik denk bij COVID-19, dat daar geen kruid tegen gewassen is. Daar moeten we een vaccin voor hebben, en ik ga het dus laten doen."

Als haar gevraagd wordt of ze naar de huisarts zal gaan voor de toediening van het vaccin, moet mevrouw Sémer even lachen: "Nee nee, de huisdokter komt naar mij, hé! Die komt hier om de zes weken op controle. En volgende week komt hij, en dan ga ik er met hem over praten hé."

Vragen

Want Paula Semer heeft toch nog een paar vragen over dat vaccin, en maakt zich toch wat zorgen: “Ja, ik ben bijvoorbeeld bang voor de nevenverschijnselen. Als je de eerste keer een griepvaccin krijgt, dan krijgen sommige mensen een lichte vorm van griep. En als je dan doordenkt… Als we dat coronavaccin krijgen, krijgen we dan misschien geen lichte vorm? Dat wil ik met mijn huisdokter zéker bespreken. En hij gaat dat rustig uitleggen. Maar ik laat wel doen, ja."

Meest gemist? Sociaal contact

En hoe zit het met de mensen uit haar omgeving, die in dezelfde leeftijdscategorie zitten, hoe denken zij daarover? Sémer: “De meesten laten het doen, jaja. Ze zijn wel véél losser dan ik met het naleven van de reglementen. Ik hou mij aan beperkte contacten, en aan het masker, en in mijn omgeving doen ze dat niet. En dat maakt mij een beetje treurig, ik doe zo mijn best. Maar ze zijn wel allemaal gewonnen voor dat vaccin, dat wel."

Ik mis mijn sociaal contact. De laatste tijd begin ik af en toe wel eens een deuntje te huilen. 

Paula Sémer

Over wat ze het meeste gemist heeft, moet Sémer geen seconde nadenken: “Mijn sociaal contact. O ja. Nee, de laatste tijd begin ik af en toe wel eens een deuntje te huilen. Ik leef eigenlijk van die contacten, en ja, ik beperk dat dus hé."

“Ik ben heel geprivilegieerd, ik woon in een building in een park, dus ik wandel hier veel, en ik heb 2 terrassen. En als er een straaltje zon is, dan zit ik op dat terras. Dat is een groot verschil. Maar het zijn nu de donkerste dagen van het jaar, dus dat is wel moeilijk. Maar ik kijk vooral uit naar dat sociaal contact.” 

Meest gelezen