Twee mannen aangehouden voor granaataanslag op feestzaal in Deurne

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft afgelopen zaterdag twee mannen, van 22 en 25 jaar, aangehouden voor hun betrokkenheid bij een granaataanslag op een feestzaal in Deurne van afgelopen zomer.  Niemand raakte gewond maar de schade was wel aanzienlijk.

Op 16 juni 2020 werd er 's nachts rond vier uur een granaat gegooid naar de inkom van een feestzaal aan de Boterlaarbaan in Deurne. Niemand raakte gewond maar de schade aan de inkomdeur en de directe omgeving was wel groot.

De federale gerechtelijke politie van Antwerpen kreeg na onderzoek van onder meer camerabeelden, een witte Mercedes in het vizier. En een telefoonnummer dat de speurders naar de twee mannen uit Deurne leidde.

Bij verschillende huiszoekingen afgelopen vrijdag werden de mannen gearresteerd. Bij hen thuis werden cocaïne, verpakkingsmateriaal en een weegschaal aangetroffen.

Zaterdag zijn de twintigers voor de onderzoeksrechter verschenen en die heeft hen aangehouden op verdenking van vernieling door ontploffing bij nacht, deelname aan een criminele organisatie en handel en bezit van verdovende middelen. De twee blijven ontkennen.

Donderdag verschijnen ze voor de raadkamer. Die beslist of ze langer in de cel blijven of niet.

Meest gelezen