Woonzorgcentrum in Sint-Pieters Woluwe krijgt eerste coronavaccins in Brussels Gewest

Het Woonzorgcentrum Notre Dame de Stockel in Sint-Pieters-Woluwe krijgt de eerste coronavaccins in het Brussels Gewest. De vaccins zullen toegediend worden op maandag 28 december 2020 om 11 uur.

De eerste coronavaccins zullen in drie woonzorgcentra toegediend worden op maandag 28 december om 11 uur. Er is één woonzorgcentrum per gewest geselecteerd, meldt het coronasecretariaat. Voor Brussel is het Woonzorgcentrum Notre Dame de Stockel in Sint-Pieters-Woluwe uitgekozen.  De vaccinaties gebeuren in aanwezigheid van de Brusselse minister van volksgezondheid, Alain Maron. 

De vaccins zijn geproduceerd bij Pfizer in Puurs en worden zaterdag geleverd aan het Universitair Ziekenhuis in Leuven.  Daar worden de vaccins zondagnamiddag ontdooid en maandagochtend om 8 uur worden ze overgebracht naar de verschillende woonzorgcentra. 

UZ Leuven verdeelt vaccins in Oost-Brabant

Het UZ Leuven zal de komende weken en maanden als hubziekenhuis instaan voor de verdeling van de vaccins in Oost-Brabant. Het ziekenhuis krijgt trouwens de eerste symbolische levering voor het hele land.  Het UZ Leuven is één van de 41 ziekenhuizen in België dat zal instaan voor de verdere verdeling van  de vaccins naar de woonzorgcentra.

Meest gelezen