Ziekenhuizen ontvangen uitzonderlijk veel attenties als steun: "Van kaartjes tot kreeftensoep en gratis strijk"

De ziekenhuizen hebben nog nooit zoveel cadeautjes gekregen als in coronajaar 2020. Heel wat mensen en bedrijven sturen kaartjes, maar brengen ook pakjes naar de ziekenhuizen voor het zorgpersoneel.

Vroeger was het vooral de juf op school die een cadeautje kreeg op het einde van het jaar, maar dit jaar hebben we de zorgverleners ontdekt om een geschenkje aan te geven. Nog nooit hebben ziekenhuizen zoveel attenties gekregen als in 2020. Natuurlijk heeft dit alles te maken met de coronacrisis. Radio 2 West-Vlaanderen belde 3 ziekenhuizen op met de vraag: "Welk cadeau is blijven hangen?". Voor Delphine Deneir van het AZ West in Veurne was dat toch wel het aanbod om de strijk te doen voor de verpleging: "Een dame met een nieuwkuiswinkel in Veurne heeft voorgesteld om dat voor ons te doen, wat zeer welgekomen was tijdens de coronadrukte. En zelfs nu de winkels weer open zijn, blijft ze dat doen. Ook heel leuk was de videoboodschap die we kregen van een paar bv's uit de regio: Will Tura, Carl Vannieuwkerke en Elise Crombé." 

(Lees voort onder de foto)

Ook cadeaus voor de patiënten

Bij het AZ Delta in Roeselare, Rumbeke en Torhout gingen de cadeautjes vooral naar de patiënten en patiëntjes: er waren onder meer boeken, loopauto's, legopakketten, maar ook de verplegers en verpleegsters werden niet vergeten. "Zo was er een geste van het frietkraam naast het ziekenhuis", zegt Valerie Stichelbaut van AZ Delta. "We hebben van de friturist 300 bonnen gekregen voor het personeel om stoofvlees met frietjes te gaan eten."

Die solidariteit doet enorm veel deugd in deze bange, turbulente tijden

Stefaan Lammertyn, woordvoerder AZ Groeninge

Bij het AZ Groeninge in Kortrijk zijn het vooral de 200 liter kreeftensoep en de potjes paté die een grote indruk hebben gemaakt op woordvoerder Stefaan Lammertyn. "200 liter is niet min. Maar of het nu om grote of kleinere attenties gaat, het is vooral het gevoel van solidariteit dat ons deugd doet in deze bange, turbulente tijden."

Meest gelezen