Antwerps burgemeester Bart De Wever ontslaat politie-inspecteur na racistische opmerking

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft een politie-inspecteur ontslagen die een racistische opmerking had gemaakt over een allochtone medewerker van de cafetaria in het justitiepaleis in Antwerpen. De politieman vocht zijn ontslag aan bij de Raad van State maar kreeg ongelijk.

De politie-inspecteur zou een allochtone medewerker van de cafetaria in het justitiepaleis van Antwerpen "vies ventje" hebben genoemd, schrijft de Gazet van Antwerpen. Antwerps burgemeester De Wever heeft daarop beslist om de man te ontslaan, dat is de zwaarst mogelijke tuchtsanctie. De politie-inspecteur zou eerder ook al tuchtsancties hebben gekregen. De man vocht zijn ontslag aan bij de Raad van State, maar hij kreeg ongelijk.

De burgemeester wil geen commentaar geven maar laat via zijn woordvoerder aan de redactie van Radio 2 Antwerpen weten dat "zulke zware tuchtstraffen altijd in hun context moeten bekeken worden, waarbij eventuele voorgaande feiten ook meespelen."

Meest gelezen