Kaboompics .com via Pexels

Brusselse organiseert online kerstfeest voor alleenstaanden

Wie kerstavond niet alleen wil vieren, kan zich aansluiten bij een online feestje van de single-organisatie All1. Voorzitter is de Brusselse Carla Dejonghe, die ook parlementslid is voor Open VLD. Singles mogen door de coronacrisis dan wel twee knuffelcontacten zien met kerst, maar dat is in de praktijk niet altijd haalbaar. En dus is iedereen die alleenstaand is welkom op het digitale kerstetentje. 

Brussels parlementslid Carla Dejonghe zet zich al jaren in voor singles. Intussen is ze voorzitter van All1, een belangenorganisatie voor alleenstaanden. En die blijken veel nood te hebben aan een digitale kerstavond in deze coronatijden. "Tijdens de eerste lockdown zijn we al online beginnen koken met een groep singles. We hebben ons toen zodanig goed geamuseerd, dat we tijdens de tweede lockdown nog met veel meer waren", zegt Dejonghe. "Nu met kerst mogen we wel twee knuffelcontacten hebben, maar in de praktijk vindt niet iedereen iemand. Daarom dachten we meteen, laat ons het systeem gebruiken dat we kennen, voor kerstavond."

Je zet je tablet voor je op tafel en eet samen. Terwijl kan je een gewone conversatie voeren en hoef je kerst niet alleen door te brengen

Zo'n online etentje is best een grappig zicht, zegt Dejonghe. "Je zet je tablet, computer of smartphone voor je op tafel. Alleen. Maar je eet wel samen met de rest van de online groep terwijl je een gewone conversatie kan voeren. Zo kunnen we kerst toch samen doorbrengen."

Dat er nood is aan een online kerstfeest voor singles, bevestigt Dejonghe. En misschien zelfs nog meer in Brussel. "In Vlaanderen is één op de drie huishoudens alleen, in Brussel is dat de helft. We zijn met veel vrijgezellen in de stad. Veel van mijn vrienden zijn het ook. Alleen kunnen we, net als iedereen, elkaar niet zien door corona. Dan is het fijn om op kerstavond niet alleen te zijn."    

Inschrijven

Wie graag wil aansluiten, voor het online kerstetentje van All1, kan zich inschrijven via de website. Je hebt daarvoor nog de tijd tot 16u vandaag. 

Meest gelezen