Archieffoto

Deurne sluit tijdelijk oud-kerkhof aan Lakborslei na overlast door hangjongeren

Op het oud-kerkhof aan de Lakborslei in Deurne hangen vaak jongeren rond die voor overlast zorgen. Op vraag van de politie is het kerkhof tot 3 januari gesloten. De politie zal het tijdens Oudjaar al druk genoeg hebben met controles op vuurwerk en andere coronamaatregelen en wil het probleem van hangjongeren er niet bij.

Het kerkhof aan de Lakborslei in Deurne wordt al een tijd niet meer gebruikt als begraafplaats. Het is een groen plekje in een dichtbevolkt district en wordt als park gebruikt. Maar spijtig genoeg hangen er vaak ook jongeren rond die voor problemen zorgen. "Zo probeerden enkelen in te breken in de kerk op het kerkhof. In een aanpalend jeugdlokaal geraakten ze wel binnen door over de muur van het kerkhof te klimmen", zegt de districtsburgemeester van Deurne Tjerk Sekeris (N-VA).

De politie van Antwerpen heeft momenteel de handen vol met controleren of de coronamaatregelen worden nageleefd. En met Oudjaar in het vooruitzicht komen daar de controles op het afsteken van vuurwerk nog eens bij. "De politie heeft ons daarom gevraagd om het kerkhof tijdelijk te sluiten, alvast tot 3 januari", aldus nog Sekeris.

Oudere mensen met een rollator moeten nu wel 700 meter om, om naar hun supermarkt te gaan. Da's niet evident

Tsjerk Sekeris, districtsburgemeester Deurne (N-VA)

"Het afsluiten van het kerkhof is een spijtige zaak voor de oudere mensen in de buurt. Velen gebruiken het kerkhof als een shortcut op weg naar de supermarkt. Nu zullen ze een 700-tal meter moeten omgaan. Niet evident voor iemand met een rollator", besluit de districtsburgemeester van Deurne.

Meest gelezen