Archieffoto
AFP or Licensors

Drie Franse agenten doodgeschoten tijdens interventie voor huiselijk geweld

In Frankrijk zijn drie agenten doodgeschoten nadat ze waren opgeroepen voor huiselijk geweld. Dat gebeurde in een afgelegen dorp in de omgeving van Clermont-Ferrand, in het centrum van het land. Een vierde agent is gewond. De vrouw die het slachtoffer was van het huiselijk geweld, is in veiligheid gebracht. De voortvluchtige schutter is later dood teruggevonden. 

Kort na middernacht gingen agenten van de gendarmerie (de Franse rijkswacht) voor een melding van huiselijk geweld naar Saint-Just, een klein en afgelegen dorp van 157 inwoners in de omgeving van Clermont-Ferrand, in het centrum van Frankrijk. Toen twee agenten het huis naderden waar een vrouw zich op het dak had verscholen, werden ze beschoten. Eén agent stierf aan zijn verwondingen, een andere is met een schotwond aan het dijbeen naar het ziekenhuis gebracht.  

De vrouw is wel in veiligheid gebracht en wordt ondervraagd om meer duidelijkheid over de omstandigheden te krijgen. De schutter, een man van 48, stak het huis in brand en schoot daarna in de buurt opnieuw op agenten. Daarbij vielen nog eens twee dodelijke slachtoffers, zegt het parket van Clermont-Ferrand. De gedode agenten zijn 21, 37 en 45 jaar oud. De Franse president Emmanuel Macron noemde hen op Twitter helden (lees voort onder de tweet). 

De verdachte staat bij het gerecht bekend voor problemen met het hoederecht. De speciale eenheid GIGN kwam ter plaatse om de man op te sporen. Hij is later vanmorgen dood teruggevonden.

Meest gelezen