Archieffoto Boulogne-sur-Mer
Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved

Franse vissers blokkeerden haven van Boulogne-sur-Mer uit protest tegen Nederlandse concullega's

Boze Franse vissers blokkeerden gisteravond een tijd de haven van Boulogne-sur-Mer. Ze zijn al langer boos op de grote Nederlandse boten, die ze ervan beschuldigen het Kanaal te plunderen. Een mogelijke brexit zonder akkoord zou die toestand alleen maar erger maken. 

Gisteravond rond 18 uur blokkeerden acht vissersboten de toegang tot de haven van Boulogne-sur-Mer, de grootste Franse vissershaven. Ze wilden verhinderen dat grote Nederlandse vissersschepen zouden aanmeren. Het is al de tweede keer op enkele dagen tijd dat ze actievoeren.  

De Fransen vissers vinden dat de Nederlanders met hun grote boten het visbestand in het Kanaal "plunderen". Het is een situatie die ze al jaren aanklagen, maar de brexit dreigt dat probleem enkel erger te maken. "Als er geen deal komt, dan zal er nog meer worden gevist in de smalle zone van het Kanaal", zegt Olivier Leprêtre, de voorzitter van het regionale visserijcomité. Tegen 1 uur vannacht wilde hij de actie stoppen.

Meest gelezen