foto: Radio 2

Gouverneur van Limburg heeft duidelijke kerstboodschap: "Spreek niet af met je hele familie"

De gouverneur roept in zijn speciaal opgenomen kerstboodschap op om tijdens de feestperiode niet af te spreken met de hele familie of met al je vrienden. Dat zou de inspanningen van de voorbije weken teniet doen, zegt hij.  Hij vraagt om al de coronamaatregelen te blijven respecteren.

Speciaal voor de kerstperiode nam Jos Lantmeeters (N-VA), gouverneur van Limburg, een statige kerstboodschap op voor alle Limburgers. Hij erkent dat deze feestperiode anders zal zijn omdat het coronavirus nog erg aanwezig is. Hij vraagt om de contacten daarom nog altijd te beperken en hij begrijpt dat het niet makkelijk is. 

Spreek alsjeblieft niet af met je hele familie of met al jouw vrienden. 

"Ik wil 1 afspraak maken die we moeten volhouden: spreek alsjeblieft niet af met je hele familie of met al jouw vrienden. Beperk je tot je gezin waar je in leeft, eventueel uitgebreid met 1 knuffelcontact." Hij vraagt om dus niet naar tantes, ooms, neven, nichten of grootouders te gaan en zeker geen foute feestjes te organiseren. "Vier kerst en nieuwjaar, maar vier het beperkt", voegt hij eraan toe. 

"Als we deze afspraak allemaal volgen, dan nemen we de best mogelijke start voor het nieuwe jaar en zetten we de afgelopen inspanningen niet op de helling." Hij vraagt ook om alle andere maatregelen te blijven volgen, zoals een mondmasker dragen, handen wassen en afstand houden. "Blijf volhouden, samen kunnen we dit", besluit de gouverneur. 

Meest gelezen