Hoe klinkt 2020? Beluister hier de jaaroverzichten van VRT NWS

Dit is en blijft een jaar om (n)ooit te vergeten, daarom serveren we u deze week drie jaaroverzichten als podcast.  Van de onvermijdelijke coronacrisis over de moeizame federale formatie tot de Verdeelde Staten van Amerika, maar ook gemaskerde zangers en de Megxit. Het komt allemaal aan bod. 

Martine Tanghe presenteerde maandagavond "2020 - het nieuwe normaal" op Eén. Valt het op dat we dit jaar graag willen afronden? Dat doen we ook met deze jaaroverzichten van Radio 1 en VRT NWS. Als u onderweg bent naar (alweer) een wandeling met vier of een feest met dat ene knuffelcontact, is dit de ideale manier om 2020 uit te zwaaien.

In de derde en laatste aflevering eren we de mensen van wie we dit jaar afscheid moesten nemen, er waren er simpelweg te veel. 2020 is daarom ook het jaar van Ward, Johny en Gerty.

© VRT - 2008

Dit jaar heeft meer te bieden dan enkel corona. De tweede aflevering van het jaaroverzicht focust op het nieuws naast de pandemie, zoals de moeizame federale formatie. We nemen ook afscheid van president Trump en van de standbeelden van Leopold II. En wat was dat toch met die opvallende sokken?

James Arthur Photography

De eerste aflevering bundelt - hoe kan het ook anders - de crisis die de wereld op een zelden geziene manier trof. Van de eerste lacherige reacties in februari tot de wereldwijde paniek die volgde. Eén ding is zeker, 2020 zullen we niet snel vergeten, "dankzij" corona

Luister ook naar deze podcast op:

Meest gelezen