Foto: RTV

Keukenmedewerker krijgt heldenoorkonde nadat hij leven van rusthuisbewoonster heeft gered

In Lier heeft een keukenmedewerker in een woonzorgcentrum een heldenoorkonde gekregen van de stad nadat hij het leven heeft gered van een rusthuisbewoonster. De vrouw had zich verslikt en hij voerde het Heimlichmanoeuvre uit.

De 28-jarige Emad Alaskar vluchtte drie jaar geleden uit Syrië en werkt sinds een jaar in de keuken van het woonzorgcentrum “Paradijs” in Lier. Daar redde hij onlangs het leven van een 89-jarige rusthuisbewoonster nadat zij zich verslikt had.

Als er iemand helpt roept, moet je helpen. Of het nu om een mens of een dier gaat, dat maakt niet uit

Emad Alaskar, keukenmedewerker woonzorgcentrum "Paradijs" Lier

“Ik hoorde iemand om hulp roepen en ben meteen uit de keuken gelopen”, beschrijft Emad aan RTV hoe het is verlopen. “Ik zag dat een vrouw geen adem meer kreeg. Ik heb haar vastgepakt vanachter en heb op het midden onder haar borst geduwd.”

Emad is blij met zijn heldenoorkonde, al vindt hij het niet nodig. “Als er iemand helpt roept, moet je helpen. Of het nu om een mens of een dier gaat, dat maakt niet uit. Ik heb gedaan wat iedereen zou moeten doen.

Meest gelezen