Liese uit Pepingen schrijft 700 postkaartjes: "Ik schrijf naar Jan en alleman"

Liese Leunens uit Pepingen heeft dit jaar al meer dan 700 postkaartjes geschreven en verstuurd, ook naar mensen die ze niet kent. Het is voor haar een manier om anderen een plezier te doen. Ze stuurt de kaartjes naar mensen die in de zorg werken, maar ook naar jarigen of mensen die alleen zijn. 

"Ik stuur kaartjes naar Jan en alleman", vertelt Liese. "Een echt kaartje krijgen is leuker dan iets online ontvangen. Voor de coronacrisis was ik daar al mee bezig, toen verstuurde ik er een of twee per dag. En toen kwam corona, en werden dat er zes per dag. Postzegels zijn duur, maar gelukkig heb ik mensen gevonden die een deel van de verzendingskosten sponsoren."

Ongebruikte kaarten

In deze periode stuurt Liese veel kaartjes naar mensen die in de zorg werken, maar ook naar jarigen of naar iemand die eenzaam is. "Mensen kunnen me ook altijd vragen om naar iemand iets te sturen," zegt Liese. "Op een bepaald moment geraakten mijn kaarten wel op, en dan heb ik een oproep gelanceerd naar iedereen die nog ergens in een schuif ongebruikte kaarten heeft liggen. In de bibliotheken van Halle, Sint-Pieters-Leeuw en Pepingen staan er inzamelboxen waar mensen hun ongebruikte kaarten kunnen in droppen. En ik laat die kaarten met plezier herleven."

Ik kan er niet mee stoppen, het geeft me zoveel energie

"Eind augustus dacht ik eraan om te stoppen, toen had ik ongeveer 500 kaarten verstuurd," vertelt Liese. "Maar ik kan er niet mee stoppen. Ik krijg nu nog kaartjes terug van mensen die ik in de loop van het jaar iets gestuurd heb. Sommigen zetten daar dan zelfs hun verjaardag op, waarschijnlijk in de hoop dat ik dan ook nog eens een kaartje stuur. (lacht) Ik ga ermee door, ook na corona. Het geeft me zoveel energie. Ik doe dat naast mijn voltijdse job en ik ben iemand die graag lang slaapt, maar soms sta ik er zelfs vroeger voor op."

Meest gelezen