Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden: "Ik moet nog wennen aan mijn nieuwe rol, maar ik blijf in de eerste plaats Annelies"

Onze nog relatief nieuwe Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) moet nog altijd wennen aan haar nieuwe functie. Dat zei ze in Start Je Dag op Radio 2 Antwerpen tijdens een kerstbabbel, waarin ze ook terugblikt op het afgelopen (corona)jaar.
"Als ik aangesproken word, of ik zie mensen kijken, dan is dat toch nog altijd iets nieuws voor mij en doet me dat wat, maar ik blijf natuurlijk in de eerste plaats Annelies, dat verandert niet."

Annelies Verlinden is geboren in Merksem en woont in Schoten. Tot voor kort was ze advocate maar nu is ze alom bekend als onze Minister van Binnenlandse Zaken. Door de coronacrisis werd ze meteen voor de leeuwen gegooid en moest ze al snel belangrijke beslissingen nemen en knopen doorhakken.

"Het is niet gemakkelijk, maar dat is het voor niemand", zegt ze. "Het is een zeer bijzonder tijdperk, waarin we dikwijls op zeer korte termijn belangrijke beslissingen moeten nemen die een grote impact hebben op het leven van veel mensen."

300 procent

Ondanks de moeilijke tijden is Verlinden zeer gemotiveerd aan haar nieuwe functie begonnen. "Ik zet er mijn schouders voor 300% onder, omdat ik mee het verschil wil maken. Naast corona zijn er ook nog de politie en andere hulpdiensten die de nodige aandacht verdienen, er is de staatshervorming en ik sta ook voor de uitdagingen van de democratische vernieuwing waar ik ook bevoegd voor ben. Vervelen doe ik me dus niet", besluit ze lachend.

Ik beken dat ik niet heel vaak zelf kook, maar ik ga er met kerst toch iets speciaals van maken

Annelies Verlinden, minister van binnenlandse zaken voor CD&V

Op de vraag wat er op haar kerstmenu staat, moet de minister antwoorden dat ze het nog niet weet. "Maar ik ga er wel iets speciaals van maken", vertelt ze. "Ik zoek nog een recept dat ik nauwgezet kan volgen om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen."

Ook voor de minister wordt het een andere kerst dan anders. "We moeten het doen met minder mensen om ons heen en minder cadeautjes, maar we hebben ondertussen gelukkig geleerd om blij te zijn met kleine dingen. Eenvoudig kan ook plezierig zijn!"

Meest gelezen