Museum M in Leuven ontvangt in coronatijden dubbel zoveel bezoekers als vorig jaar

Ondanks de coronacrisis waarbij ook musea de deuren gesloten moesten houden, kon Museum M in Leuven een verdubbeling van het aantal bezoekers optekenen, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Bij Museum M in Leuven krijgen ze per dag zo'n 78 bezoekers over de vloer, nu zijn dat er 150. En dat is toch wel best opvallend in coronatijden. Ook heel wat kinderen hebben intussen het museum ontdekt. "Momenteel lopen er in Museum M en in de Sint-Pieterskerk een aantal gezinsparcours voor verschillende leeftijden", zegt woordvoerster Hanne Grégoire. "Voor kleine kinderen van vier tot twaalf jaar zijn er heel wat papieren doeboekjes die kindjes op hun eigen tempo kunnen doen, en waarbij ze spelenderwijs doorheen het museum kunnen gaan." 

Kinderen en ouders reageren heel enthousiast: "Het is voor ons ook fijn gezinnen te bereiken, die we misschien anders niet snel over de vloer zouden krijgen."

Meest gelezen