Opnieuw 70 kg illegaal vuurwerk ontdekt, drie personen opgepakt

In Sint-Jans-Molenbeek heeft de politie opnieuw een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk in beslag genomen. Eerder deze maand werd een man betrapt die vuurwerk uit het buitenland importeerde en illegaal verkocht. 

De lokale politie van de zone Brussel West heeft opnieuw drie personen opgepakt die illegaal vuurwerk invoerden en aan de man brachten. Begin december had de politie al een eerste man opgepakt die hetzelfde deed en het was het onderzoek naar die man dat de politie op het spoor van de andere drie zette. Toen trof de politie in een garagebox 150 kilo vuurwerk aan, met een verkoopwaarde van 15.000 euro. De verdachte bracht het vuurwerk aan de man via een anonieme Snapchat-account. 

70 kg springstof

Na zijn arrestatie zette de politiezone het onderzoek verder, en kwam zo drie medeplichtigen en vier mogelijke opslaglocaties op het spoor. Ook daar vielen de agenten binnen en op drie van de vier locaties in Sint-Jans-Molenbeek werden opnieuw vuurpijlen in alle mogelijke maten, vormen en kleuren gevonden. Het ging in totaal om 70 kg springstof, ofwel 140 keer meer dan de maximaal toegelaten 500gr explosief materiaal voor een particulier.

Opnieuw lagen de springstoffen opgeslagen in slechte omstandigheden in een woonwijk
politiewoordvoerster Caroline Vervaet

"Dit keer werden niet enkel gewone vuurpijlen gevonden, maar ook pyrotechnisch materiaal voor professioneel gebruik gezien het risico dat ze inhouden", zegt politiewoordvoerster Caroline Vervaet. "Opnieuw lagen de springstoffen opgeslagen in slechte omstandigheden in een woonwijk. De verdachten werden van hun vrijheid beroofd en vrijgelaten na verhoor in afwachting van hun proces."

Meest gelezen