Politie vindt wapens, drugs en cash geld achter valse wand in Etterbeek

In Etterbeek heeft de politie bij een huiszoeking een grote hoeveelheid drugs en een arsenaal aan wapens in beslag genomen. Het gaat onder andere om handvuurwapens en munitie voor oorlogswapens. Bij de actie werd ook nog eens meer dan 145.000 euro cash geld in beslag genomen en werden vijf personen opgepakt.

“De antibanditisme brigade van de politiezone Brussel-West kwam de hoofdverdachte op het spoor nadat er sterke aanwijzingen waren dat de dader zichzelf verrijkte met de verkoop van verdovende middelen”, zegt Caroline Vervaet van de politiezone Brussel-West. “De dader bleek niet aan zijn proefstuk toe en na een aantal gerichte observaties in samenwerking met de sectie 'Drugs' van de politiezone, kwamen een adres in Etterbeek en vier andere betrokkenen in het vizier."

Na aanhoudend speurwerk van onze speurhond, werd een valse muur in de kelderruimte ontdekt
Caroline Vervaet, politiezone Brussel-West

Tijdens een huiszoeking bij de hoofdverdachte werd in eerste instantie slechts een beperkte hoeveelheid drugs en cash geld gevonden. Omdat de speurders ervan overtuigd waren dat er nog meer handelswaar in het pand verborgen moest zitten, werd er een speciaal opgeleide speurhond van de hondenbrigade bijgehaald. "Na aanhoudend speurwerk van onze trouwe viervoeter, werd een valse muur in de kelderruimte ontdekt. Toen de inspecteurs de wand openbraken, konden ze hun ogen niet geloven. Achter de betegelde wand werden vuurwapens, oorlogsmunitie, munitie voor handvuurwapens, drugs, geld, waardevolle spullen en documenten ontdekt.”

Drugs

De politie trof in het gebouw 16,6 kg hasj, 2,5 kg cocaïne, 1 kg cannabis en 283 xtc-pillen aan. “Het wapenarsenaal dat in de woning bewaard werd kwam op zes handvuurwapens, zeven laders voor oorlogswapens, gewone laders, een geluidsdemper en 1.265 kogels voor uiteenlopende type wapens”, vervolgt Vervaet. 

“Verder bleek de man in het bezit van 146.525 euro cash, een geldtelmachine, dure horloges zoals Rolexen, juwelen, zes luxewagens zoals Porsches, een Audi en een Abarth en een moto. Alle aangetroffen goederen werden in beslag genomen." De hoofdverdachte werd ter plaatse opgepakt en ook de vier andere betrokkenen konden als snel van hun vrijheid worden beroofd. Na verhoor werd de hoofdverdachte onder aanhoudingsmandaat geplaatst door de onderzoeksrechter en werden de vier andere betrokkenen vrijgelaten in afwachting van hun proces.

Meest gelezen