Stad Lier plaatst extra fietsenstallingen in winkelstraten en centrum

 

De stad Lier gaat extra fietsenstallingen plaatsen in winkelstraten en in het centrum, omdat er opvallend meer mensen met de fiets komen winkelen. Nu plaatsen klanten hun fiets vaak tegen bomen of gevels en dat kan voetgangers of rolstoelgebruikers hinderen.

 

“In ons oorspronkelijk fietsbeleidsplan was het onze ambitie om het aantal fietsenstallingen in onze stad met twintig procent te doen toenemen”, zegt schepen Bert Wollants (N-VA). “Omdat de nood nu groter blijkt, hebben we beslist om meer fietsenstallingen bij te plaatsen.”

Mensen die nu met de fiets naar de winkels of het centrum trekken, plaatsen die vaak tegen een muur of een boom en dat kan voetgangers of rolstoelgebruikers hinderen. In de winkelstraten zullen nu dubbel zo veel fietsenstallingen komen. “We kijken ook waar we nog extra fietsenstallingen kwijt kunnen. Zo zullen er in alle nieuwe straten consequent fietsenstallingen worden geplaatst”, aldus Wollants.

 

Meest gelezen