Woonzorgcentrum Scherpenheuvel-Zichem vraagt opnieuw verlenging voor hulp van het leger

Manu Claes (CD&V), burgemeester van Scherpenheuvel-Zichem, heeft voor de tweede keer een aanvraag ingediend om de hulp van het leger te kunnen verlengen. "We kunnen de hulp van het leger echt niet missen", zegt Claes.

Sinds 11 december is het leger bijgesprongen in woonzorgcentrum Huyze Honighsdries in Scherpenheuvel-Zichem. Het woonzorgcentrum kreeg begin december te maken met een stevige corona-uitbraak: 31 van de 120 bewoners raakten besmet. "Op dit moment is ongeveer de helft van de bewoners besmet of besmet geweest", aldus Claes. "We hebben ook een aantal overlijdens te betreuren. Maar deze week zijn er wel nog geen besmettingen bijgekomen. Het lijkt er dus op dat de uitbraak aan het stabiliseren is, maar van een afname van aantal besmettingen is voorlopig nog geen sprake."

Een vierde van het personeel zit thuis in quarantaine, we kunnen alle hulp gebruiken
Manu Claes (CD&V), burgemeester Scherpenheuvel-Zichem

Op 18 december werd de hulp van het leger al met één week verlengd. De burgemeester heeft ondertussen een tweede keer een verlenging aangevraagd. “De inzet van die militairen is nodig omdat één vierde van de personeelsleden thuis in quarantaine zit. Het gaat toch om 25 van de 100 personeelsleden. Het zijn de militairen en vrijwilligers van het Rode Kruis die dat gat kunnen opvullen. Van zodra de personeelsleden terugkomen, zal de hulp minder nodig zijn. Maar dat moeten we de volgende weken afwachten. Ik hoop dat alles stabiliseert en dat er geen besmettingen meer bijkomen", besluit Manu Claes.

   

Meest gelezen