Interventie voor CO-vergiftiging brengt barbecuefeestje in garage aan het licht in Anderlecht

De Brusselse brandweer heeft bij een interventie voor een CO-intoxicatie in Anderlecht een coronafeestje ontdekt. In een afgesloten garage van een flatgebouw hadden een aantal personen zich verzameld rond een barbecue. Een van hen werd afgevoerd naar het ziekenhuis en alle aanwezigen kregen een proces-verbaal van de politie.

Het was een bewoonster van het flatgebouw die gisteravond rond 22.30 uur de brandweer verwittigde omdat haar CO-detector was afgegaan. Eenmaal ter plaatse stelde de brandweer echter geen enkele bron van koolmonoxide vast in haar flat. Na verder onderzoek troffen de brandweerlui in een afgesloten garage van het gebouw verschillende personen aan die een barbecue hielden. Al die mensen werden onderzocht door de mug-arts en één van hen werd overgebracht naar het ziekenhuis met milde vergiftigingsverschijnselen.

Gebruik barbecue of vuurkorf alleen in openlucht
Walter Derieuw, woordvoerder brandweer Brussel

"Behalve de inbreuken op de coronamaatregel, ze waren met te veel, is het nooit een goed idee om een barbecue of vuurkorf in een afgesloten ruimte te gebruiken", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "De verbrandingsgassen kunnen niet worden afgevoerd en de CO stapelt zich op in de afgesloten ruimte, met intoxicaties tot gevolg. Gebuik dus nooit een barbecue of vuurkorf binnen, maar alleen in open lucht."

De lokale politie van de zone Brussel Zuid kwam ook ter plaatse en stelde proces-verbaal op tegen alle aanwezigen.

Meest gelezen