Yorick Jansens

Drukte Gallo-Romeins museum neemt toe tijdens vakantie: "Sneller volzet dan verwacht"

In Tongeren in het Gallo-Romeins museum is het deze dagen erg druk. Daarom werkt het museum, om alles veilig te houden, met tijdsslots. Als je tussen kerst en Nieuwjaar een bezoek aan het museum wil brengen, moet je zo snel mogelijk reserveren.

Mensen die het Gallo-Romeins museum willen bezoeken tussen kerst en Nieuwjaar moeten online reserveren. Omdat veel mensen vakantie hebben, wordt het daar druk. Het museum wil alle bezoek veilig en coronaproof laten verlopen, zegt schepen An Christiaens (CD&V): “De protocollen van de coronamaatregelen passen wij volledig toe en dat heeft tot gevolg dat er een maximale capaciteit is van 270 personen per dag en per kwartier is er een tijdsslot waarbij er tien personen kunnen reserveren."

Het aantal bezoekers is wel behoorlijk gelimiteerd ten opzichte van andere vakantieperiodes.

Het maximale aantal toegelaten bezoekers is niet zo hoog en de tijdsslots waren de voorbije dagen dan ook al volzet: “Het is wel behoorlijk gelimiteerd ten aanzien van topbezoekersdagen van andere vakantieperiodes dus vandaar dat het ook veel sneller volzet is dan dat dat normaal geweest zou zijn”, weet Christiaens.

Nieuwe tentoonstelling: "Oog in oog met de Romeinen"

Er opent in het museum binnenkort ook een nieuwe tijdelijke tentoonstelling. Die tentoonstelling ging normaal gezien eind oktober al openen maar is nu verschoven naar 6 februari, en is nu in volle opbouw. "Oog in oog met de Romeinen" zoomt in op het leven van de Romeinen en kon daarvoor topstukken uit het British Museum uitlenen. “We zijn erin geslaagd om verschillende topstukken in samenwerking met het British Museum naar Tongeren te halen die dan hier aan de bezoeker kunnen getoond worden en zoals steeds is de uiteindelijke tentoonstelling toch een hele beleving op zich”, besluit schepen An Christiaens.

Meest gelezen