"We zijn opgelucht dat we nog mogen vissen in Britse wateren": reageert visser op gelekte Brexit-informatie

Het handelsakkoord voor de Brexit is nog altijd niet helemaal rond, maar voor de West-Vlaamse vissers is er nu al geruststellend nieuws uitgelekt: Europese vissers mogen de komende 5 en een half jaar blijven vissen in Britse wateren.

75 procent van de huidige vangst, zoveel zouden onze vissers in de toekomst mogen halen in de Britse wateren.  En dat maakt visser Geert De Groote heel blij: "Het is een grote opluchting. Het gaat natuurlijk wel maar om een korte periode waar we nu zekerheid over hebben. We hadden liever al geweten hoe het eruit zal zien verder in de toekomst. Maar dat zal nog blijken uit onderhandelingen de komende jaren."

Het is nog niet duidelijk welke vis ze nog mogen vangen. De Britse premier Boris Johnson gaat daar straks op een persconferentie meer over vertellen. 

Meest gelezen